Beaphar FIPROtec Spot On M (6db)

Raktárkészlet: VAN
Beaphar FIPROtec Spot On M (6db)
Beaphar FIPROtec Spot On M (6db)
Beaphar FIPROtec Spot On M (6db)
Beaphar FIPROtec Spot On M (6db)

A FIPROtec® rácsepegtető oldat 5 héten át védi kutyáját a bolhák ellen, valamint védelmet nyújt az új kullancsfertőzöttség ellen is.

6db 1,34ml-os pipetta

10-20kg közötti kutyák részére

kutya
8 hetes kortól
közepes testű
12 290 Ft
Egységár: 2 048 Ft/db
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Összetevők
Használati utasítás
Részletek

JAVALLATOK

Kutyák bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelése és megelőzése. A bolhafertőzöttséggel szembeni védelem időtartama 5 hét. A termék védelmet nyújt a kutyák új kullancsfertőzései (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen a kezelést követő 7. naptól a 28. napig. A készítmény hatékonysága a kezelés idején már a kezelt állaton jelenlévő kullancsok ellen nem igazolt.

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható a készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 10kg-nál kisebb testtömegű kutyákon. Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert nem kívánt mellékhatások – akár elhullás is – előfordulhatnak.

MELLÉKHATÁSOK

Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, fokozott nyálzás figyelhető meg, ami főként a vivőanyag jellegéből adódik. Az alkalmazást követően rendkívül ritkán fellépő, feltételezett mellékhatások között az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, lokális szőrhullást, viszketést, kipirosodást) és testszerte viszketegséget vagy szőrhullást jelentettek. Kivételes esetekben az alkalmazást követően fokozott nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (fokozott bőrérzékenységet, depressziót és ingerlékenységet), hányást vagy légzőszervi tüneteket észleltek. A túladagolást el kell kerülni. Túladagolással a mellékhatások kialakulásának kockázata növekedhet. Ha súlyos nemkívánatos hatást, vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Adatok
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
bea16533
Tömeg
100 g/db
A vásárlás után járó pontok
123 Ft
Vélemények
Összetevők

Fipronil
Egy 1,34 ml-es pipetta tartalmaz:

Hatóanyag:

Fipronil 134.0 mg


Segédanyagok:

Butil-hidroxianizol (E-320), 0.268 mg, Butil-hidroxitoluén (E-321), 0.134 mg, Benzil-alkohol (E-1519), 381,9 mg
Tiszta, színtelen-halványsárgás színű oldat.

Használati utasítás

ADAGOLÁS ÉS AZ ALKALMAZÁS MÓDJA

Az alkalmazás módja helyileg, bőrre történő rácsepegtetés. Egy 1,34 ml-es pipetta egy 10 kg-nál nehezebb és legfeljebb 20 kg testtömegű kutya kezelésére. Az adag 6,7-33,5 mg fipronil testtömeg-kilogrammonként.

A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a fóliacsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. A pipettát függőleges helyzetben tartva óvatosan meg kell ütögetni a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóval le kell vágni a pipetta csúcsát. Szét kell hajtani a szőrzetet a lapockák között, amíg láthatóvá nem válik a bőr. A pipetta hegyét a bőrre kell illeszteni és finoman össze kell nyomni, hogy a tartalma a bőrre ürüljön, lehetőleg két pontban: az egyik a koponya alapjánál, a másik 2-3 cm-rel hátrébb legyen. Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse át túlzottan a szőrt, mert ettől a kezelés helyén a szőr összetapad. Ha ez mégis bekövetkezik, a jelenség az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK

Minden alkalmazás előtt olvassa el a használati utasítást és valamennyi figyelmeztetést, beleértve a doboz belsejében található információt, amely tartalmazza a részletes felhasználói figyelmeztetéseket is.

kirakat.hu argep.hu olcsobbat.hu simplepay_hu