Állatijó Blog

2022.07.25 14:15
Biró Zsolt
Biró Zsolt
Hov-Hov Dog Bakery

Régóta kerestünk olyan jutalomfalatot, amely megfelel a szigorú elvárásainknak. Ez idáig nem találtunk, rendszerint ráfutottunk olyanra, ami a legtöbb szempontból megfelelt volna, de keményítőt szinte mindegyik tartalmazott. Azonban idén a BioZoo elhozta a Hov-Hov termékcsaládot és büszkén adjuk tudomásotokra, hogy jelenleg a piacon nem ismerünk tisztább termékeket! A kekszek között Bio és MSC minősített, valamint diétás termékek is fellelhetők allergiás kutyáknak! Az alapanyagok frissen kerülnek bele, nem szárítva!

2022.07.20 15:11
Biró Zsolt
Biró Zsolt
Hőguta a kutyáknál

MI A HŐGUTA?

A hőguta már rövid idő alatt is bekövetkezhet a kutyáknál ami életveszélyes lehet számukra. Ezért nagyon fontos, hogy alaposan megfigyeld kis kedvencedet. Most segítünk egy picit előre tájékozódni a tünetekről és a teendőkről, ha a kutyusodat hőguta érné.

Egy kutya testhőmérséklete 38-39 fok között van, ha eléri a 41 fokos testhőt akkor már hőgutát kaphat ami agyi károsodást, vagy akár halált is okozhat. A kutyák csak talppárnáikon keresztül képesek izzadni, emellett hőt a füleiken keresztül, illetve lihegés által tudnak leadni, nem úgy mint az emberek.

Fokozott figyelmet igényelnek a nyomott orrú fajták, pl: mopszok, bulldogok és boston terrierek.

2022.05.16 09:14
Altsachné Gendur Bernadett
Altsachné Gendur Bernadett
Minden, amit a szénáról érdemes tudni

A nyulaknak, a tengerimalacoknak, a csincsilláknak és a deguknak a fő tápláléka a széna. Ebből létfontosságú korlátlan mennyiséget biztosítani a számukra, sosem maradhatnak széna nélkül. Nagyon gyors az anyagcseréjük, egész nap legelésznek kisebb megszakításokkal. 8-12 óra koplalás már nagyon súlyos gondokat okozhat, nem evés esetén azonnal egzotikus szakállatorvoshoz kell fordulni.

2022.05.10 14:32
Altsachné Gendur Bernadett
Altsachné Gendur Bernadett
Miért van szükség házipatikára?

Miért van szükség házipatikára?

 

A nyuszik és a rágcsálók is lehetnek betegek, történhetnek balesetek. Ezekre a helyzetekre érdemes felkészülni, hogy legyen mihez nyúlni baj esetén.

Minden problémánál az a legfontosabb, hogy minél előbb eljusson a kedvencetek egy egzotikus állatorvoshoz, de előfordul, hogy néhány órát vagy akár egy napot is várni kell, mire egy orvos szakszerűen el tudja látni a kisállatot. Az ilyen esetekben életmentő lehet egy jól felszerelt házipatika.

Az otthoni egészségügyi készletet az állatorvosotok segítségével ajánlott kialakítani, mert fajonként és egyedenként is változhatnak az alkalmazható készítmények és az adagolások. Ha gond adódik, akkor is javasolt legalább telefonon keresztül konzultálni az orvossal, és az útmutatásai szerint ellátni a kedvenceteket, amíg a rendelőbe juttok vele. Kizárólag olyan készítményeket adjatok az állatoknak, amiknek a biztonságos használatáról tájékoztatott egy egzotikus szakállatorvos. Egy rosszul megválasztott termékkel vagy egy nem megfelelő adagolással nagyobb problémát is lehet okozni.
Az otthoni kezelés soha nem helyettesíti az orvoslátogatást, csak időt lehet nyerni vele, javíthatóak az állat túlélési esélyei.

 

2022.04.25 13:58
Biró Zsolt
Biró Zsolt
Jön a nyár, mire figyeljünk a nyusziknál?

A nyusziknak nincsenek verejtékmirigyeik, így nem tudnak izzadni, fülüknek az erezete segít nekik a hőleadásban. Nagyon gyorsan hőgutát kaphatnak! De egy kis odafigyeléssel ez megelőzhető.

kirakat.hu argep.hu olcsobbat.hu